Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δεκέμβριος του 2012, τα χρώματα της φύσης



Πριν μερικές ημέρες επισκέφτηκα πάλι το χωριό ψάχνοντας νέα θέματα για φωτογράφιση, αισιόδοξα θέματα, ίσως τους λόγους που βρίσκω ελκυστικό το περιβάλλον και τη φύση να με αιχμαλωτίζει σε κάθε αφορμή.  Και βρήκα ένα σωρό θέματα, ένα σωρό λόγους και πάρα πολλές δικαιολογίες για να αφήσω για άλλη μια φορά τη φύση να με αιχμαλωτίσει. 


Είναι χειμώνας και είναι μια υπέροχη ημέρα στην εξοχή.  Τα χρώματα της φύσης διαδέχονται το ένα το άλλο.  Ποτέ άλλοτε δεν θα βρείτε περισσότερα χρώματα παρά μόνο το Φθινόπωρο, τότε που τα φύλλα αλλάζουν το χρώμα τους και η φύση ετοιμάζεται να κοιμηθεί για το χειμώνα.  Συνήθως αυτή η εποχή είναι κρύα και ακατάδεχτη για περιπάτους και βόλτες, μόλις όμως βγήκε ο ήλιος και χρωμάτισε τη φύση, δεν σου κάνει καρδιά να μείνεις άλλο μέσα στο σπίτι.

Τα χρώματα διαδέχονται το ένα το άλλο
Τα μέρη αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τους χωριανούς.  Άλλοι έχουν τα χωράφια τους εκεί κοντά, άλλοι περνάνε από εκεί για να πάνε στο διπλανό χωριό και άλλοι όπως εγώ, βολτάρουν κάθε φορά στα ίδια μέρη κοιτώντας τη φύση με διαφορετική ματιά κάθε φορά.  

Όπου και να κοιτάξεις δεν μπορείς να χορτάσεις το πράσινο της φύσης
Τέτοια είναι και αυτή η περίπτωση που επισκέφτηκα για άλλη μια φορά το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στου Μπέτση και η θέα μαγευτική από τα ψηλά.  Φτάνοντας στο εκκλησάκι ανακάλυψα ότι υπάρχουν νέα κτήρια υπο κατασκευή, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία, ένα διαφορετικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται σιγά σιγά.

Είναι στιγμές που δε χρειάζεται να πεις τίποτα, απλά παρακολουθείς
Χωρίς άλλες κουβέντες σας αφήνω να απολαύσετε τη θέα.

Το Νεοχώρι από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στου Μπέτση